Artikler
Artikel

Optimering af jeres Google Shopping

Derfor skal I bruge tid på jeres Google Shopping-kampagnestruktur

Der er flere grunde til, hvorfor I skal afsætte tid til at optimere jeres Google Shopping-struktur. Som e-commerce er det yderst vigtigt, at I sikrer en effektiv optimering af jeres Google Shopping-feed, så I får mest ud af pengene. En optimering vil involvere at forbedre kvaliteten af jeres feed, kilden til dataene og sikre, at I ikke bare opfylder kravene fra Google – men skiller jer ud fra mængden med høj kvalitet og iøjnefaldende Google Shopping Ads, der vil engagere jeres publikum.

Derfor vil vi i blogindlægget her give konkrete eksempler på, hvordan I bedst optimerer jeres Google Shopping-feed.

Få bedre resultater med et optimeret Google Shopping-feed

Med Google Shopping Ads har I ikke mulighed for at styre, hvilke søgninger jeres annoncer kommer frem på. Annoncerne vises ud fra sammensætningen af jeres angivne bud samt jeres annoncers relevans. Relevansen afgøres blandt andet ud fra jeres produktitler, hvorfor det er vigtigt at have fokus på optimering af produkt-feedet.

Sådan optimerer I jeres Google Shopping-feed

Optimering af jeres Shopping-feed hjælper med at booste synligheden på Google og sælge mere end konkurrenterne. I kan derfor stå meget stærkere i Google Ads-auktionen med et optimeret produkt-feed. Hjælp Google og boost jeres visningsrate ved at optimere produkttitler, beskrivelser m.m.

Det hele kan I gøre med datafeed-værktøjet DataFeedWatch.

Optimer jeres produkters titler

Flere undersøgelser viser, at forbedrede titler i produkt-feedet resulterer i flere klik, stigning i CTR og en reduktion i klikpriser.

Optimering af produkttitler har en enormt stor indvirkning på performance og resultater i Google Shopping. Derfor er produkttitlen i jeres Google Shopping Ads det vigtigste, og det er derfor vigtigt at optimere dem. Det er også en vigtig faktor at vælge en relevant og specifik produktkategori til produkterne.

Det handler om at få relevante keywords med i titlerne, så I hjælper Google med at forstå produktet, som derved viser jer frem på alle relevante søgninger.

Med DataFeedWatch kan I optimere titlerne i produktfeedet uden at gøre det direkte i webshoppen.

Det er en stor fordel at indsætte søgeord, der beskriver produktet. Eksempelvis ved mærke/brand, kategori, variationer eller andre ord, som kan beskrive produktet. En kombination af det hele vil være en fordel.

For at komme i gang med at optimere jeres produkttitler skal I som tidligere nævnt berige feedet med et Data Feed Management-værktøj.

I nedenstående tabel vil vi kort præsentere best practice i forhold til titler i feeds til Google Shopping.

Hvis I som annoncører optimerer jeres produktfeed ud fra ovenstående metode, er titlerne optimeret på bedst mulig vis.

Ud over at denne metode vil gøre titlerne til UG, så vil det også have den effekt, at I ”fanger” forbrugerne længere nede i salgstragten – altså der, hvor forbrugeren er tættere på at foretage et køb.

Lad os give et eksempel på baggrund af nedenstående billede.

high til low søgetermer

Vi har tre forbrugere – den første forbruger søger efter ”løbesko” (Low Intent), den anden søger efter ”Nike løbesko” (Mid Intent) og den tredje søger efter "Nike air zoom løbesko" (High Intent). Ud fra søgningen kan vi udlede, at forbruger nummer 3 er meget tættere på at foretage et køb, da personen allerede ved, hvilken løbesko der skal købes og leder blot efter webshoppen, hvor produktet kan købes.

Her kommer vores optimerede titler i spil, da vi har optimeret således, at alle disse keywords, som forbrugeren søger efter, er til stede i vores titel.

Dette vil først og fremmest have følgende effekt:

  1. Vores annonce bliver placeret længere fremme.
  2. Vores CTR (Click-through-rate) vil stige.
  3. Vi kommer højst sandsynlig til at betale mindre for klik på vores annonce.
  4. Vores konverteringsrate (hvis vores pris er konkurrencedygtig) vil komme til at stige.

Optimering af Google Shopping-kampagnestruktur

Der er flere måder hvorpå, I kan optimerer jeres Google Shopping-kampagnestruktur. Vi kommer her med et par eksempler, som I kan implementere. Vi understreger dog, at hver eneste Google Shopping set-up er unikt, og det er derfor yderst vigtigt, at I foretager en grundig analyse af lige præcis jeres case, så I ser, hvad der er behov for, og hvad der ikke er behov for.

Tilbudsprodukter og ikke-tilbudsprodukter

I de fleste tilfælde er det en rigtig god idé, at I inddeler jeres Shopping-struktur efter produkter, der er på tilbud og produkter, der ikke er på tilbud.

Udgåede produkter

Hvis I for eksempel er ejer af en webshop, der sælger fashion, bør I ikke sætte produkter fra en ældre kollektion til at være højprioritet. Gør I det, kan I risikere at vise en masse produkter, der er udgåede og som ikke længere er på mode før de nyeste styles på jeres webshop – og det er ikke rentabelt.

De fleste fashion-webshops får jævnligt nye kollektioner, og her kan det for mange give mening at sætte alt det overskydende fra den gamle kollektion på tilbud. Det betyder, at der enten skal lægges mere i kurven, eller at ad spend'et skal været lavere for at ROAS kan følge med.

For at få et bedre overblik over ROAS på tilbudsprodukter, kan følgende struktur implementeres:

Tilbud | Generisk

Her sættes kampagneprioriteten til "høj". Generiske ikke-tilbudssøgeterme som kjoler, skjorter, bukser og hvad webshoppen ellers sælger tilføjes som negative søgeord ligesom alle kundens brands. Det vil sige, at det er søgeterme som "herreskjorte på tilbud", "damebukser på udsalg" og lignende, der trigger denne kampagne.

Tilbud | Brand

Kampagneprioriteten er her "middel". Alle generiske søgetermer – ligegyldigt om de er tilbudsrelaterede eller ej – tilføjes som negative søgeord, så det kun er brandet efterfulgt af en et generisk søgeterm, der bliver triggered i denne kampagne. Det kan for eksempel være "tilbud på herreskjorter fra Hugo Boss".

Generisk

Ligesom den anden generiske kampagne er prioriteten her "høj", mens tilbudsrelaterede søgetermer er ekskluderet sammen med alle brands. Derudover er søgetermer som "tilbud" og "udsalg" ekskluderet, da de hører til i Tilbud | Generisk-kampagnen. Generiske søgeterme som "herreskjorter" trigger denne kampagne.

Brand

Ligesom den anden brand-kampagne sættes prioriteten her til "middel". Alle former for generiske søgeterme er tilføjet som negative søgeord i denne kampagne. Det er de sammen med brede søgeterme som "tilbud", "udsalg" og lignende. På den måde kan I her adskille søgetermerne fra denne og den anden brand-kampagne.

Catch all

Sidst men ikke mindst bør I have en kampagne, der skal trigge alt, hvad ovenstående kampagner ikke bliver triggered af. Prioriteten er "lav", så den aktiveres, hvis de andre kampagner ikke gør.

Denne bud på en kampagnestruktur er et konkret eksempel fra en af vores kunder. Og det er ingen hemmelighed, at det kan være svært at overholde et ROAS-mål på tilbudskampanger, da salgsprisen pludselig er lavere, og slutbrugeren ikke nødvendigvis bruger færre klik, inden de foretager et køb. Derfor kan det her være nødvendigt at gå på kompromis med ROAS-målet og faktisk have det lavere end det oprindelige mål, hvis det betyder, at antallet af konverteringer er højt.

Optimering af søgetermer

Som nævnt tidligere i indlægget kan I ikke selv vælge, hvilke søgninger jeres Google Shopping Ads bliver vist på. Ud over at optimere på jeres produkters titler kan I også med fordel tilføje negative søgeord for i højere grad at undgå, at I spilder jeres budget på visninger, der ikke er relevante for brugeren. Det hjælper ligeledes Google med at præsentere jeres annoncers indhold – herunder hvilket produkt, der er tale om.

I søgetermsrapporteren på jeres Google Shopping-kampagner kan I se hvilke søgninger brugeren har foretaget, når I er blevet vist frem, og de har klikket på jeres annonce.

I kan skalere jeres kontos performance ud fra Shopping-søgetermer, der har konverteret ved at tilføje disse søgeord til jeres søgekampagner. I bund og grund betyder det, at I skal dele jeres søgetermer op i mindre puljer, så I kan gå fra ét søgeterm til 2-3 søgetermer eller flere.

I kan udvide jeres Google Ads-setup ved at tilføje konverterende søgetermer som søgeord til jeres kontos søgekampagner. Har I eksempelvis et søgeterm i Google Shopping, som konverterer godt og ofte, og I ikke har dette søgeterm isoleret som søgeord som tekstannonce, kan I med fordel opsætte denne.

Gennemgå jeres søgetermer

Sortér efter kolonnen "Konverteringer", og tjek efter, om I har alle søgetermer tilføjet som søgeord på Søgenetværket.

Har I ikke det, så har I her en fantastisk mulighed for at skalere og øge jeres omsætning.

Har I søgetermer, der konverterer godt i Google Shopping Ads, så vil eksakt samme søgeterm med stor sandsynlighed også performe som tekstannonce i Søgenetværket. På denne måde vil I også dominere og have mere synlighed i søgeresultaterne.

Et ekstra tip: Søgetermer, der ikke konverterer

En anden fordel ved at gennemgå søgetermsrapporten for jeres Shopping-kampagner, det er, at I også kan aflæse, om I har søgetermer, der bruger budget, som ikke konverterer. Ved at gennemgå søgetermer med denne strategi, kan I udvide jeres negativ-liste, og dermed forbedre jeres resultater ved at fokusere jeres budget på de søgetermer, som er relevante.

Analysér, før I giver jer i kast med en struktur

I kan sagtens implementere eksemplerne, I har læst i dette blogindlæg, men som nævnt tidligere findes der med Google Shopping ikke en "one size fits all"-løsning, og derfor anbefaler vi, at I altid laver en grundig analyse, så I kan finde ud af, hvilken struktur der passer til jeres specifikke set-up.

Smart Shopping

Med Smart Shopping lader I Google håndtere budgivningen ud fra jeres budget, ROAS-mål, med mere. Ud fra deres maskinlæring maksimeres konverteringsværdien på jeres annoncer.

Smart Shopping opgraderes nu til Performance Max, som omfatter alle Googles kanaler.

Del artiklen

Få vorres brancheførende learnings - før alle andre.

Tilmeld vores nyhedsbrev og få marketing indsigter, du kan anvende direkte i jeres virksomhed.

Navn(Påkrævet)

Lignende artikler

Google specialister

Google Annoncering – den ultimative guide

21. feb 2021
12 min. læsetid

Maksimér jeres Black Week-annoncering på Google

25. okt 2023
6 min. læsetid
Google-synergier

Display-annoncering

24. mar 2022
4 min. læsetid
Profit bidding i Google Ads

Søgeordskannibalisering - Hvad er det, og hvordan løser man det?

2. feb 2020
12 min. læsetid
seo tekstforfatter

Konverteringsoptimering - Tips til at 2x jeres salg

1. sep 2021
20 min. læsetid
Billede af ipad med hjemmeside - LAZZAWEB

Sådan laver man strategisk linkbuilding

7. apr 2022
31 min. læsetid
Profit bidding i Google Ads

Google Shopping: Feedoptimering med Custom Labels

14. jun 2022
9 min. læsetid

10 trin til en vindende kampagnestrategi på Meta

9. sep 2024
8 min. læsetid

Google Search Console - Guide til SEO-værktøjet fra Google

16. nov 2022
11 min. læsetid

Googles univers af marketing-tools

11. nov 2021
30 min. læsetid
Core Web Vitals

Her er de 4 vigtigste indstillinger i Google Analytics 4

7. apr 2021
4 min. læsetid

Skab en stærk YouTube-kanal, der bidrager til jeres marketingstrategi

8. jun 2022
12 min. læsetid
succes er ikke en tilfældighed

Maksimer jeres performance

Få profitabel vækst med os som jeres proaktive skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem jeres marketingkanaler.

Book strategimøde
+1000
Vækstcases